Patiseria
Cucina
Mic Dejun
Gelateria
  • Home
  • Concept
  • Meniu
    • Home-made Pasta
    • Antipasti
    • Salate
    • Carne
    • Peste & Fructe de mare
    • Garnituri
    • Supe
    • Piadine
    • Mic Dejun
    • Cafeteria
    • Gelato
    • Patiserie artizanala
  • Galerie Foto
  • Blog
  • Rezervari
  • Contact
  1. Home
  2. Meniu
  3. Peste & Fructe de mare

Peste & Fructe de mare

Momentele zilei în cheie gourmand-gourmet

- Micul dejun (produse de patiserie abia ieÈ™ite din cuptor, pâine de casă, ingrediente de calitate, cafea fără cusur)

- Prânz (delicat È™i delicios, în stil mediteranean; meniu uÈ™or, care să-È›i facă ziua uÈ™oară; ieÈ™i din grijile zilei È™i de bucuri de gustul mâncărurilor, experimentezi scurte escapade culinare în sudul însorit al Europei... fără să fi părăsit BucureÈ™tiul)

- Cină (lejeră, între prieteni, repovestind ziua de azi È™i proiectând-o pe cea de mâine)

Creveți picanți cu măsline, roșii și usturoi

Parcă întrega masă devine mai elegantă, iar clipele frumoase se înmulÈ›esc în viaÈ›a ta, atunci când ai dinainte un preparat provocator. Provocator È™i picant, dar nu atât de fierbinte încât papilele gustative să nu simtă rafinata asociere de gusturi.

Doradă roșie cu sos de ghimbir

Împrumut asiatic în gastronomia mediteraneană, dorada roÈ™ie cu sos de ghimbir îÈ™i află aici o interpretare sublimă. Notele tari de ghimbir, cele proaspete de lime, gustul dulce de morcov È™i toate celelalte, aduc împreună perfecÈ›iunea!

Lup de mare sălbatic la sare, grătar sau cuptor (100 g)

Dacă, pregătindu-l la cuptor, focul moale va face ca toate sevele aromate ale peÈ™telui marin să ajungă la tine de la sine, în cazul peÈ™telui în crustă de sare va trebui să descoperi singur acunziÈ™urile sale cele mai gustoase. 

36 Lei/100 gr

Doradă roșie la sare, grătar sau la cuptor (100 g)

Familia doradelor e una intens cromatică. PeÈ™tele ăsta de aur are reflexe când galben-intense, când cenuÈ™ii, când roÈ™ii ca focul. Cum e È™i cu această doradă roÈ™ie pe care am ales să o pregătim cu simplitatea pescarilor meridionali. 

32 Lei/100 gr

Dover Sole (100 g)

A primit numele acesta în veacul al XIX-lea, când în portul Dover îÈ™i descărcau marile capturi vasele de pescuit oceanic. Londonezii au prins gust pentru carnea acestui peÈ™te, cerându-l anume. Stropit cu ulei de măsline È™i gătit la cuptor, e ravisant!

28 Lei/100 gr

Creveți și porcini la cuptor în sos rosé

Rafinamentul reÈ›etarului cu ciuperci nu cunoaÈ™te limite. CombinaÈ›ia crevete-porcini funcÈ›ionează perfect la mesele cele mai elegante din lume È™i e timpul să o încerci È™i tu. Un sos rosé e argumentul ultim că ai făcut cea mai bună alegere.

65 Lei

Ton cu nuci și sos de pere confiate

Pe de o parte ai tonul, cu carnea sa bătătorită È™i aspră, È™i nucile, păstrând sub coajă arome de iod. Iar pe de alta, ai dulceaÈ›a perelor confiate, cu tenta inconfundabilă de caramel. Încearcă toate aceste gusturi È™i senzaÈ›ii È™i vei fi fericit!

83 Lei

Somon cu portocale, coniac, piure de broccoli și rozmarin

Aromele marine se lasă pătrunse de zeama dulce-acriÈ™oară peste care o undă vibrantă de coniac vine să împace contrariile gustative într-o piruetă a simÈ™urlor… Un piure de broccoli È™i rozmarin temperează această erezie gurmetă.

67 Lei

Platou de fructe de mare pe grătar (caracatiță, baby calamari și creveți)

Bucură-te pe îndelete de această regină a meselor cu fructe de mare! De gustul inconfundabil al tentaculelor cărnoase de caracatiță stropite cu ulei de ăsline, de rafinamentul calamarului si de frăgezimea creveÈ›ilor stropiÈ›i cu lămâie. E fiesta!

150 Lei

Baby calamari umpluți cu feta, roșii cherry, măsline și piure de mazăre cu lime

Calamarii mici (baby calamari) sunt fragezi și se pretează pentru umpluturi diverse. Cu feta, de exemplu, se obține o combinație delicioasă. Piureul de mazăre cu lime conferă acestui preparat gustul perfect.

62 Lei

Langustine la grătar (5 bucăți)

VeriÈ™oară îndepărtată a racului, langustina are carnea albă È™i dulce. AÈ™ezat la masă, vei primi cinci bucăți pârpălite la grătar doar 2-3  minute,  pentru a te delecta copios de aroma lor. O maioneză cu muÈ™tar È™i lămâie ar fi de dorit. 

130 Lei

Creveți roșii de Sicilia cu broccoli și cuscus

Oriunde în Sicilia, creveÈ›ii se mănâncă cruzi, prăjiÈ›i, fripÈ›i sau fierÈ›i. Cu garnitură de cuscus È™i broccoli, creveÈ›ii arată, în farfuria ta, ca niÈ™te bijuterii dintr-o comoară revărsată pe nisipul țărmului marin. 

107 Lei

File de lup de mare cu sos de lime pe pat de risotto primavera

Èši-ai dorit să ai în farfurie un lup de mare È™i acum iată-È›i dorinÈ›a împlinită! Fileul stă bine pe un pat de risotto primavera, fiert în supă de legume proaspete È™i ulei de măsline. Sosul de lime este acordul final pentru o masă de excepÈ›ie!

67 Lei

File de lup de mare de Chile cu sparanghel

Un lup de mare patagonian n-ajunge chiar aÈ™a uÈ™or în farfurie! O dată trecut din Èšara de Foc în focul domolit al maestrului bucătar, are dreptul să-È›i aparÈ›ină fără nici umbră de remuÈ™care. Ai tăi sunt lupul de mare È™i sparanghelul, pentru deplină savoare!

140 Lei

Doradă roșie sălbatică pe pat de fenicul cu măsline taggiasche

Dorada roÈ™ie sălbatică păstrează gustul adevărat al peÈ™telui marin, iar carnea are o consistență mai fermă. Iat-o, acum, aÈ™ezată pe un pat de fenicul copt È™i măsline taggiasche; carnoase, culese târziu, prin ianuarie-febuarie, de pe riviera italiană.

95 Lei

Caracatiță cu sos de lime, cartofi și coriandru

Versatil, delicat, „dându-se” după celelalte ingrediente din farfurie dar reuÈ™ind să-È™i păstreze intacte savoarea È™i aromele, sosul de lime pare să fie însoÈ›itorul perfect al caracatiÈ›ei... cel puÈ›in în preparatul pe care-l ai dinainte! Enjoy!

95 Lei

Ombrina la plită cu sos mediteranean

Se caracterizează printr-o carne fină, care se pretează la preparate È™i condimente delicate, ce-i lasă „necontaminat” gustul. Ideal este gătit pe gratar ori la plită, răsfățat de o ploaie măruntă de ulei de măsline ori îmbăiat în sos mediteranean.

70 Lei

File de ricciola cu mămăligă, ciuperci de pădure și trufe la cuptor

Ricciola e unul dintre acei „urieÈ™i” ai oceanelor, pe care te bucuri când îi capturezi... în vârful furculiÈ›ei. A câta parte din peÈ™tele ce-ajunge la 50 kg să fie porÈ›ia ta delicioasă, asezonată cu trufe È™i ciuperci, alături de sora italiană a mămăligii?

95 Lei

Creveti cu vin alb, busuioc si sos diavola

De ce vei fi având nevoie ca să-È›i faci ziua picantă? De-un vârf de ardei iute? De condimente „hot” aduse din fierbintea Asie? Sau de un... sos diavolesc, cu ardei iute, usturoi È™i muÈ™tar, care să însoÈ›ească delicaÈ›ii creveÈ›i sotaÈ›i în vin alb È™i busuioc?

85 Lei

Informatii:

Contact
Cookie
Termeni
Sitemap
RSS

Galerie:

Facebook:

FOLLOW US:

Facebook


© 2019 Fior di Latte